Det er forskjell på "alpinister" og Alpinister. På Nesfjellet møttes en Alpinist og to av landets flinkeste protesespesialister for å skape litt hverdagsmagi.

skrevet av Erik Senstad, Ortopediteknikk AS – først publisert på ortopediteknikk.no 25.03.2024

Thomas Langbråten (Ortopeditekniker) og Lars Christian Beck (Ortopediingeniør) fra Ortopediteknikk på Rygge i Østfold, sitter i bilen på vei opp til Nesfjellet for å møte Hege.

Mistet foten

Etter en ulykke for to år siden måtte beinet til Hege til slutt amputeres under kneet. Hun forteller om opplevelsen som dramatisk, smertefull, at hun både hadde flaks og uflaks, og at ulykken har fått en del følger.

Det ble flere opphold på Unicare Fram i Bærum. Hun opplevde komplikasjoner som kunne ført til enda større konsekvenser, og det tok lang tid før ting gikk seg til og ble bedre. Det gikk opp og ned, men stadig fremover.

Ett av målene hennes var å komme seg på ski igjen så fort hun kunne. Hun kjører fort på ski, og har store krav til sin spesiallagde slalomprotese. Akkurat nå finner hun finner ikke balansen på skiene, og da forsvinner flyten og følelsen, og litt av gleden ved å sette utfor.

Usikker på om hun ville fortelle historien sin

Det synes knapt på Hege at hun bruker protese. Jeg var faktisk usikker på om det var henne jeg skulle møte da hun kom gående.

Hun er litt stille som person, ønsker ikke oppmerksomhet, og var først litt usikker på om hun egentlig ville fortelle historien sin.

Etter å ha drukket kaffe og snakket litt sammen, er hun allikevel komfortabel med å fortelle, og hun viser noen bilder, forteller og forklarer. Hun virker uanfektet, men det er sterk kost for en vanlig gutt fra byen.

Les hele artikkelen på ortopediteknikk.no sine nettsider